Om oss

Avel

Vårt mål är att föda upp friska, sunda individer som följer rasstandarden. Hälsa och mentalitet kommer först!

 

Alla hundar som går i avel är hälsotestade och har genomfört BPH eller MH. Vissa immunologiska problem visar sig inte förens hunden är lite äldre, därför avlar vi inte på någon individ före två års ålder.

 

Vi är måna om att kunna utvärdera vår avel och önskar därför nära kontakt med våra valpköpare, att alla valpar röntgas och genomför BPH eller MH. 

Familjen

Består av mig, Jennifer, min sambo, David, och våra fem hundar, Nova, Ada, Naomi, Storma och Bilbo. Vi bor tillsammans i en stor lägenhet i Västra Frölunda - Göteborg. Hundarna är våra familjemedlemmar och behandlas därefter, vi äter, tränar, leker och sover tillsammans. 

 

Jag är hundnörd ut i fingerspetsarna, familjen hade hund när jag var liten, grannarnas hundar rastades flitigt och när det blev dags att välja gymnasium var Djurvårdsprogrammet det självklara valet. Sedan jag tog studenten (2010) har jag på ett eller annat vis arbetat med hundar och fortsatt utbilda mig i den mån tiden räckt till.

När vår första staffe, Ada, kom in i livet väcktes tanken på avel, hon är en bra representant av rasen, lever upp till rasstandarden och är frisk, kanske kunde barndomsdrömmen om egen uppfödning bli sann? och så blev det! En början på en otroligt rolig, svår, känslosam och utvecklande resa. 

 

Husse David älskar hundar och är den i familjen som skämmer bort och sällan tackar nej till en lekinvit, behöver jag ens säga att ALLA hundar älskar honom? 

Valp från oss

Valpen registreras i SKK, är dolda fel försäkrad, veterinärbesiktigad, ögonlyst och id-märkt samt har fått sin första vaccination när den flyttar till sitt nya hem.

 

Det är viktigt för oss att kunna följa upp och utvärdera vår avel, både fysiskt och psykiskt. Vilket innebär att vi önskar att alla valpköpare röntgar höfter och armbågar, genomför BPH eller MH samt informerar oss om beteenden som "sticker ut" eller om hunden blir sjuk, har bekymmer med klåda eller annat som är bra att veta.

 

Vi uppskattar all kontakt med våra valpköpare oavsett det är glada eller mindre glada nyheter, frågor och funderingar eller större bekymmer. Vi vill alltid finnas till hands för våra valpköpare.