Harry Potter -B- kullen

Harry Potter - B - kullen

Bernhard

Brinks Notorious Hit Em Up

HD A/A

ED 0/0

Ögon u.a. 2019

L2hga / HC clear by parents

BPH med skott

Naomi

Violet Crown's Apolline Delacour

HD B/B

ED 0/0

Ögon u.a. 2019 & 2021

Patella u.a.

L2hga/HC Gen. clear.

BPH med skott

Bernhard & Naomi

Bernhard beskrivs som en ödmjuk hane. Han är lugn och trevlig med hjärtat på rätta stället. Gjorde ett super BPH. Bernhard är utställd med flertalet placeringar och 2st reserv cert.


Naomi är en lite halvgalen tik med MYCKET energi. Hon är uppmärksam och lyhörd med stor vilja att vara tilllags. Hon gjorde ett fint BPH som finns att se på youtube. Naomi blev, endast 4 månader gammal, BIR i valpklass 4-6 månader på rasspecialen 2019. Pga rådande omständigheter har hon endast ställts två gånger officiellt, båda i starka klasser med Excellent som resultat. 


Vår förhoppning är rastypiska hundar, både mentalt och exteriört. Hundar som hänger med på det som erbjuds men också njuter av slappardagar i soffan. Då Naomi är en väldigt energisk tik bör man vara förberedd på att detta kan bli hundar som kräver lite mer av sin ägare än enbart sällskap och promenader.

Parningen

Naomi började löpa i början på januari så Lördag den 16 januari åkte vi ner till min faster i Lund för att sedan på Söndagen åka till Maria som har Brinks Notorious kennel och äger Bernhard. Naomi var först lite skeptisk men Bernhard var en riktig gentleman och fjäskade med henne, tillslut gav hon sin tillåtelse, det blev en hängning på ca 15-20 minuter. Tisdagen den 19:e åkte vi ner över dagen bara och då var hon mer än redo! Även då blev det en hängning på ca 20 minuter och sedan bar det av hemåt igen.


Efter första parningen tog vi även kort på dom tillsammans, hur fint passar dom inte ihop då? 😍

Dräktigheten

Första veckan var Naomi annorlunda, hon var mogen i sitt beteende och det var sååå skönt! Naomi som annars är lite smått galen var värdig och lugn. Lyckan över detta blev inte långvarig.. snart var hon sitt vanliga galna jag igen.


Jag mätte och vägde henne varje vecka och vid tre veckor så var jag säker på att hon var dräktig, men så gick hon ner nästan allt hon gått upp. Då kunde jag inte hålla mig längre så dag 30 från första parning gjorde vi ett ultraljud. Vi kunde konstatera att hon var dräktig men det var troligtvis inte så många valpar. Två kaaaanske tre. Någon vecka senare gjorde vi ett till ultraljud, mest för att både jag och veterinären tycker det är roligt att se utveckligen. Döm om min förvåning när veterinären säger att, "Här är nog en hane, visst är det en snopp?" gissningen när vi gick därifrån var två tikar, en hane och eventuellt en till valp. Dag 53 tog vi en röntgenbild och kunde konstatera att där var 4 valpar som gömde sig i magen.

Violet Crown's

Bartemius Crouch Jr "Joker"

Violet Crown's

Bellatrix Lestrange

"Hedvig"

Violet Crown's

Bathilda Bagshot

"Lily"

Valpningen

Sent på kvällen dag ... började Naomi bli lite orolig, hon hade svårt att komma till ro, på natten började hon hässja och ville bara vara med husse. Hon är, enligt henne, hans hund och jag dög inte alls som stöd. 


Hon spenderade större delen av dagen i sovrummet i valplådan, separerad från resten av flocken. Vid ... kom första krystvärken och efter en stund kunde man se en fosterblåsa. Efter ... hade det inte hänt så mycket mer än så, jag började bli orolig över att något inte stod helt rätt till. Jag ringde till Cilla, min stöttepelare och "foster mamma", hon som introducerat mig för utställningsvärlden och stöttat genom alla med och motgångar som har med hundarna att göra. Med henne i telefonen kände jag efter om jag kunde känna någon valp som var påväg ut, inte allt för långt in hittade jag ettpar tassar men jag kunde inte avgöra om det var fram eller baktassar. Vi kom överens om att jag skulle ringa jobbet och rådfråga dom också och fick rådet att komma in med henne. Cilla som var på gymmet släppte allt för att komma och möta upp oss på jobbet (AniCura Västra Djursjukhuset). På plats kände veterinären efter och kunde konstatera att tassarna jag känt var valpens baktassar. Vi gjorde ett ultraljud för att se om valpen fortfarande levde, det gjorde den. Vi pratade om huruvida vi skulle göra ett kejsarsnitt eller inte men kom överens om att vi skulle ge Naomi en chans att föda naturligt. Vi jobbade med henne för att gå igång och hålla igång värkarbetet. 20.45 fick vi med hjälp av veterinären ut valpen som tyvärr inte klarade sig en pied tik. Vi gjorde ett nytt ultraljud och kunde konstatera att de andra valparna levde och att vi skulle se om det räckt att få ut första valpen för att Naomi skulle klara allt själv. Vi inväntade att värkarbetet kom igång ordentligt igen, veterinären kände efter vart valpen låg, gav Naomi värkstimulerande men valpen rörde sig minimalt och den låg dessutom upp och ner så vi valde att gå vidare med kejsarsnitt. 


Ut kom tre små liv, två tikar och en hane. Jag hjälpte till att gnugga igång dom små liven, Naomi fick vakna till och valparna fick dia lite innan vi gav oss av hemåt.

Naomi tyckte såklart det var lite konstigt att vakna upp efter operationen, plötsligt var hon mamma. Vi introducerade valparna långsamt och snart tog hon hand om dom som om hon aldrig gjort annat. 


Veckorna valparna bodde hos oss var vi på utflykter minst en gång i veckan, testade olika sorters mat, tränade, hade många mysstunder och hanteringsträning, ståträning/stadga m.m. När valparna var 7,5 veckor gamla var dom med i en fotografering och filminspelning för AniCura, vilka små stjärnor 💜

Lily

Violet Crown's Bathilda Bagshot

7 veckor gammal.

Lily var från start lugnast av valparna, hanterade allt nytt med ro och har känts väldigt trygg från start.

Lily är ödmjuk och trevlig, lyhörd och trygg.

Joker

Violet Crown's Bartemius Crouch Jr

9 veckor gammal.

Joker var först med allt i kullen, öppnade ögonen först, först att försöka gå...

Joker är en tuff kille med stark vilja och ett hjärta av guld.

Hedvig

Violet Crown's Bellatrix Lestrange 

9 veckor gammal.

Hedvig är en kavat liten tjej, som inte är rädd för någonting. Hon hänger med på allt och är ganska självständig. Inget stoppar denna lilla fröken.